Приложна астрология "Вега"
Банер
Банер

Последни статии


Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Кой е онлайн

В момента има 269 посетителя в сайта


Безплатно училище
Как да възпитаме оптимист

От 4-годишна възраст при децата настъпва много важен период в развитието им, който продължава до 7-та или 8-та им годинка. Точно тогава трябва да се направят един от най-важните стъпки във възпитанието им. В този период се формират уменията за общуване с околните, способността да се преодоляват трудностите, вярата в собствените сили и отношението към живота.

На какво точно трябва да се обърне внимание и кои са най-честите грешки, допускани от родителите, обяснява руският психолог Ана Кулешкова за lady.mail.ru.
Поговорката, че ябълката не пада по-далече от дървото има своя смисъл, макар да съществуват изключения.

В семейства където родителите  имат ниска самооценка  и пасивно отношение към живота, едва ли децата ще израснат оптимисти и ще бъдат  социално успешни. За съжаление не всички родители разбират, че що се отнася до възпитанието на детето, не трябва да се допуска и най-малката грешка. Децата попиват всичко, дори най-незначителния жест или интонация.

Продължение...
 
Децата научават това, което са изпитали

Из : Полезно по Пътя - www.spiralata.net/kratko/

 

Ако децата получават несправедливи упреци, те се научават да презират.

Ако децата са заобиколени с враждебност, те се научават да се бият.

Ако децата растат в страх, те се научават да се тревожат.

Ако към децата изпитвате съжаление, те се научават да се самосъжаляват.

Ако към децата се отнасяте с присмех, те се научават да се срамуват.

Ако децата се измъчват от ревност, те научават какво е завист.

Ако децата живеят с чувство за срам, те се научават да се чувстват виновни.

Ако проявявате към децата толерантност, те се научават да бъдат търпеливи.

Ако вдъхвате на децата кураж, те се научават да бъдат уверени.

Ако децата получават похвали, те се научават какво е благодарност.

Ако децата срещат одобрение, те се научават да харесват себе си.

Ако се отнасят с децата с благосклонност, те се научават да търсят любовта в света.

Ако децата получават признание, те се научават да следват целите си.

Ако обграждате децата с разбиране, те се научават да бъдат щедри.

Ако децата живеят сред честност и почтеност, те научават какво е истина и справедливост.

Ако децата живеят в сигурност, те се научават да вярват в себе си и в хората.

Ако децата познават приятелството, те научават, че светът е хубаво място за живеене.

Ако децата живеят в спокойствие, те постигат хармония на Духа.

 

Как живеят вашите деца?

 
Често срещани инфекциозни болести при децата

ПОЛИОМИЕЛИТ
Полиомиелитът е остро вирусно заболяване с често поражение на нервната система, при което най-характерните клинични прояви са вялите мускулни парализи.
Причинителят на заболяването е вирус.Той е един от най-малките вируси. При естествени условия е заразен само за човека. Единствен източник за заразата е човекът. Придаването на заразата се осъществява по фекално-орален и въздушно-капков път – предаване на заразата става чрез хранителни продукти, водата, мръсните ръце, мухите, въздухът и др.
Боледуват най-често деца до 5 год. При кърмачета да 5 мес.и възрастни над 50 год. заболяването се среща много рядко.
У нас се провежда активна имунизация с жива ваксина.От втория месец след раждането се извършва три пъти годишно, реимунизация се прави между 2-3 година по същия начин - на три приема. А на 7 годишна възраст се дава еднократно. Живата полиомиелитна ваксина се оказа много ефикасна  и ареактивогенна.

Продължение...
 
Рефлексотерапия

МАСАЖ НА РЕФЛЕКТОРНИТЕ ЗОНИ НА ХОДИЛАТА

 

“Там, където са стъпалата ти, започва пътешествие, дълго хиляди ли.”*
Лао Дзъ
“Изворът на всяко лечение се намира в самите нас.”
древна мъдрост

 

Масажът на рефлекторните зони се базира на хилядолетния опит, че краката са огледален образ на човека. Като метод на естествена здравна профилактика масажът на рефлекторните зони на стъпалата и на ръцете е бил познат на много народи още от древността и се е предавал между отделните култури. Тази форма на лечение, вероятно е толкова стара, колкото и акупресурата и акупунктурата.

Продължение...
 
Домашна ароматерапия

Какво е ароматотерапията?

Билкарите от отминалите столетия хранели дълбока почит и уважение към природата. Познавали растенията и умеели да ги разбират по-добре отколкото ние днес. Знаели къде да открият своите растения, растящи на воля. Знаели кой сезон и по кое време на деня да ги съберат; кои планети ги управляват и как това влияе на свойствата им.

Есенциите, с които си служи ароматотерапията са въз основа на етеричните масла от растенията. Есенцията е като кръвта. Подобно на кръвта съдържа отличителни черти на цялото растение от което се добива. Те са личността, или духът на растението. Есенцията е най-етеричната и фина част на растението и нейното терапевтично действие се извършва на по-висше, по-фино ниво, отколкото това на цялото органично растение или на неговия екстракт, упражнявайки много по-мощно въздействие върху ума и емоциите, отколкото билковите лекарства.

Продължение...
 
Съвети

Да бъдем добри родители е тежка работа. Отглеждането на добре възпитани деца изисква кураж и търпение.

•    Имайте вяра в себе си. Вие знаете какво е най-добре за вашите деца. Концентрирайте се върху важните неща: психическа стабилност, щастие, самоуважение и обич към другите.


•    Възнаграждавайте доброто поведение, а не лошото. Насърчавайте вежливите искания, а не хленченето, предизвикателството  и сцените.


•    Мислете преди да заговорите. Казвайте това, на което държите. Дръжте на това, което казвате. Довеждайте нещата докрай.

 

Продължение...
 
Раждането

Живият разказ за едно нормално раждане въвежда бременната в първите стъпки на майчинството. Нашият опит показва, че колкото и да са чели предварително по книги, списания и интернет, колкото и да са споделяли с приятелки, майки и баби пак има въпроси, които бременните задават непрекъснато. Някои бабини рецепти отдавна не са актуални, други са опровергани още преди настъпването на 21 век, но продължават да се предават от майки на дъщери.
Нашите съвети, базирани на знания от учебници, съвременни учения за устройството на човека и Вселената, и не на последно място нашия личен житейски опит, вдъхват вяра и смелост на бъдещите родители.
Практическите умения и съвети започват с умението да опознаваме себе си, продължават с представата за новороденото и света около нас и завършван с изкуството да обичаш и да даряваш обич на другите.

Продължение...
 
Когато за Сънчо няма шанс


За много родители нощите се превръщат в истински ад, когато децата не могат да заспят. Понякога те трябва да прилагат находчиви трикове, за да върнат спокойствието си и съня в детските очи.
Ето какво помага наистина. Психолозите от Мюнхенската детска клиника са достигнали до заключението, че за да бъде ритуалът на заспиването ефективен, трябва да са налице няколко задължителни изисквания. Най-важното условие е детето да уморено, преди да го заведете в леглото. Затова след 16 ч.не бива да оставяте детето да задрямва или да заспива дълбоко! Но внимание:

•    Никакви възбуждащи игри, гоненици или боричкания непосредствено преди часа, в който ще го сложите да заспи.

Продължение...
 
Хранене и възпитание

 

Недеформираните, растящи в естествена околна среда деца регулират потребността си от храна по естествените си нужди. Когато гладът им е голям, тоест в началото на храненето, те бързо изяждат относително голямо количество храна. Колкото повече се засищат след това, толкова по-бавно и по-малко ядат. Най-накрая сами спират да ядат, независимо колко храна има в чинията или на масата.

Поговорката “Апетитът идва с яденето” вероятно е един от триковете на възпитание, целящ да мотивира нежелаещите да ядат деца. Поговорката е вярна само когато вътрешните регулатори са развалени или дори изключени и хората  са станали зависими от външни условия и норми.

Продължение...
 


Курсове за бременни

Банер

Календар

Ноември 2011
П В С В П С С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Последни събития

Няма събития

Анкета

Планирахте ли бремеността си?