Приложна астрология "Вега"
Банер
Банер

Последни статии


Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Кой е онлайн

В момента има 160 посетителя в сайта


Езотерично
НОВО: Eзотеричен курс за родители мечта

„Тайните страни на бременността, родителството и детето”
Как настроението ни оказва влияние на развинието на плода.

ТЕМИ:

  1. Яйцеклетка – зародиш – плод. Как нашите мисли могат да повлияят на развитието на този процес.
  2. Влиянието на взаимоотношенията между родителите върху развитието на плода.
  3. Как да се научите да чувствате своето бебе.
  4. Защо имено майката трябва да възпитава детето до три години.
  5. Как да помогнем на детето да изгради имено СВОЯТА личност.


Времетраене на една лекция – 35 – 50 мин.
Цената на курса включва посещение за двамата родители.
Цена на еднинична лекция – 12 лв.
Цена на пълен курс – 50 лв.

Лектор: д-р Елена Стайкова
тел.: 0886 858043 дом.тел.: 916279

 
Същността на жената

Философи и мъдреци трябва да коригират разбиранията и отношението си към жената. Те твърдят, че мозъкът на жената тежал по-малко, че чувствата ? били неустойчиви, че била глупава и т.н. Това е недопустимо! Жената ражда деца, с които поддържа цялото човечество и въпреки това я смятат за по-долностояща и по-глупава от мъжа. Жените са по-умни от мъжете, затова именно провидението им е поверило отглеждането на децата.
За да имате ясна представа за жената, вие не трябва да я разглеждате отделно, като единица, но я разглеждайте като същина, в нейната целокупност. Извадите ли женският принцип от живота, веднага ще дойде смъртта. Женският елемент или женският принцип е носител на живота. Този елемент е влязъл в Битието още при създаването му. Като знаете това, не отделяйте жената от живота, т.е. любовта от живота, тъй като тя е влязла в него още от момента на проявата му. Жената символизира любовта.

Продължение...
 
Новата роля на жената

Под думата “сърце” някои разбират жена, други майка, трети дева. Тези три понятия представляват степени на развитието на сърцето. Най-ниското положение на сърцето е жената, а най-високото – девата. Девата е целта, майката представя условията, средствата за постигането на целта, а жената е постижението. Засега природата иска да направи жената работница, да я направи майка, а майката е врата за любовта. Третата фаза е майката да стане девица. Това е едно високо състояние – да е абсолютно свободна.

Продължение...
 
Библейският мит за жената

Когато създаде първия човек, Бог скри жената в Адам, да не би като излезе вън от него, да направи някаква пакост. Адам не се задоволи с това и пожела да има другарка, както всички животни и Бог задоволи желанието му. Той извади жената от него и я нарече Ева. Красива беше другарката на Адам.
Когато Адам видя Ева, извика: “Тази е плът от плътта ми и кост от костта ми!” Щом помисли така, той направи първата погрешка, тъй като не погледна на Ева като на Божие творение, дошла при него като другарка, а като на своя собственост. Какво означава думата “Ева”(от hawwa ивр. живот). Означава дъщеря на Йехова, на Бога (Яхве и Ева ивр. Yahweh и Hawwa). Днес всички хора поддържат мисълта, че Ева е произлязла от реброто на Адам. Това е детинско схващане. Бог е извадил две ребра от него като материал за създаване на жената. Това не значи, че Ева излязла от реброто на Адам.

Продължение...
 
Жената - майка

Жената на новата култура трябва да възпитава децата си преди да се родят, още като са в утробата. Човек, който е живял хиляди години непълноценно може да се превъзпита само в утробата на майка си, в любовта. Ако през ума ? минават мрачни мисли, то те се отразяват върху плода, поради това майката по време на бременност трябва да се намира в едно светло и възвишено състояние на духа. В бъдеще, когато жените зачеват, трябва да внушават на детето си мисълта, че човек живее за нещо по-възвишено от ядене и пари.

Продължение...
 
Епигенетика

Ние сме начинът, по който живеем

Из сп.”Осем” бр.11 от 2009 год.

 

Обикновено започвам лекциите си за храненето на бременната и кърмачката с поговорката от Изтока, че „ние сме това което ядем!”. Преди известно време намерих тази статия, в която се говори много по-надълбоко за влиянието на начина ни на живот за нас и за бъдещите поколения. В общи линии това се състои в следното:

Разчитането на човешкият геном е завършило още през 2001 година. Генома това е съвкупността от всички гени в ДНК структурите в ядрото на клетките на човека. Това е цялата информация за нас като хора. Познаването на тази информация разкрива невероятни възможности за човечеството. Впечатляващо е, че броят на нашите гени по брои и вид е долу-голе толкова както и този на човекоподобните маймуни. Защо тогава има разлика?

В зависимост от това кои гени и по кое време са активни, се проявяват и развиват различни черти на организма.

Продължение...
 
Преди тялото трябва да лекуваме душата

Съвременната медицина все по-често се обръща към отдавна забравени представи за човека. В тях той представлява едно неделимо цяло от дух, душа и тяло. Това е добре известно на всички почитатели и последователи на философията на Изтока. Там се говори за енергийно поле около тялото на човек – аура, за важни енергийни центрове наречени чакри, пътища по които минава енергията наречени мередиани, стотици точки – наречени акупресурни и акупунктурни точки и т.н.

Източните мъдреци знаят, че информацията за здравето, характера и дори съдбата на човека са закодирани в енергийното му поле. И причина за тежките заболявания са нарушенията в полевите структури. Затова според източната медицина следва да се лекува не болният орган, а полето. А това се постига с изграждане или възстановяване на правилен мироглед. Няма нелечими болести. С възстановяване на полевите деформации се отстраняват и заболяванията.

Сред някои от причините за нарушенията в полевити структури са : внезапно прекъсване на бременността, предателство към любовта заради материални блага, съжаление за миналото, страх от бъдещето, нежелание да се примирим с неблагополучни житейски ситуации, ненавист и обида, грубост или злословие към хората и забравяна на простата истина, че никой не е съвършен. Като блокировка възникват редица тежки физически и психически заболявания, както и житейски провали. По този начин природата ни тласка към духовно самоусъвършенстване.

Продължение...
 


Курсове за бременни

Банер

Календар

Ноември 2011
П В С В П С С
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4

Последни събития

Няма събития

Анкета

Планирахте ли бремеността си?