Приложна астрология "Вега"
Банер
Банер

Последни статии


Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Кой е онлайн

В момента има 282 посетителя в сайта


Цветовете
Цветовете и тяхното приложение

Когато си говорим за бременността и раждането, като че ли темата за цветовете остава някъде накрая или дори не се споменава. Все не остава за това време. Винаги съм искала да отделя една цяла лекция и никога не успявах да го направя.

Затова, ето сега и тук е мястото да разгледам темата от всички възможни страни, така както ми се е искало до сега, да запозная бременните и родителите въобще с обширната тема за цветовете. За тяхното приложение в ежедневието и практическата полза от това да ги познаваме по-добре.

Учението за цветовете се нарича хроматология или цветотерапия. То е познато и използвано от древността в египетската, римската и китайската медицина. Характерно за цветовата символика е това, че цветовете са универсални, но техните тълкувания варират и получават различни значения според културните и традиционни влияния.

Цветовете предизвикват в човека определени усещания, настроения и състояния . В нашето ежедневие лесно можем да използваме познанията за цветовете като приложим тяхното въздействие в дрехите, които обличаме, в дома, където живеем или в помещението, където работим. Добре е да знаем, че светлите, нежни цветове и нюанси стимулират творческата активност, а жълтите, оранжевите, светлосините цветове и нюанси увеличават възприемчивостта и творческата активност на децата.

Бялото - като цвят на дрехи е подходящ за горещо време и сред много хора, с цел да се защити – както от слънчевите лъчи, така и от силното енергийно натоварване на тълпата. Облекло в този цвят внушава чувство на свежест, на свобода и лекота.

Черно - черните дрехи са енергийно привличащи, затова е добре да се носят, когато сме в емоционална доминанта или стоим над обикновените неща. Облечени в този свят изглеждаме изискано, когато става дума за вечерно облекло, изпълнени с желание да търсим и придобиваме.

Червено - Облекло в червено създава впечатление за жизненост, страсти и индивидуализъм. Дрехи в този цвят стимулират, придавайки на човек , който ги носи повече действеност, решителност и енергия. Ако искате да покажете сила, да противодействате на физическата слабост, емоционалната немощ, интелектуалното безсилие, облечете се в червено. Подсилва чувството за сила, спомага за преодоляване на депресията.

Оранжево -Повишава самочувствието,внушава увереност и оптимизъм.Хората,облечени в оранжеви дрехи изглеждат по-категорични, дружелюбни и отзивчиви, силни и общителни. Привличат вниманието на хора организатори, водачи, амбициозни.

Жълто - Облечени в жълто хората се чувстват щастливи, привличат към себе си начетени, забавни и амбициозни хора. Обогатяват се с положително мислене, изразяват вътрешна свобода, ангажираност и радост от живота.

Зелено - зелените дрехи издават стабилност, самоуважение и практицизъм. Човек в зелено изглежда по-здравомислещ, по-земен и делови, решителен. Този цвят носи мир, спокойствие и хармония.

Синьо - Сините дрехи ни правят да изглеждаме силни, спокойни, уверени в собствените си сили. Внушава свободомислие, доволство, добра вътрешна кондиция.

Виолетово - Цветът на кралете и художниците. Цвят, който мобилизира и респектира околните, стимулира творческото начало. Виолетовите дрехи издават смелост, одухотвореност и фантазия.

Кафяво - Цвят на приобщаването, привлича вниманието на важни личности. Хора в кафяви дрехи изглеждат солидни, изискани и практични.

 

 
Цветовете през годините

В книгата „Енергията на цветовете” на Лилиян Върнър-Бондс намерих следната таблица.

Развитието на личността се разглежда много простичко - като стъпка по стъпка по цветовете на дъгата.

 

От 0 до 10 год. – ЧЕРВЕНО – физически растеж

От 10 до 15 год. – ОРАНЖЕВО – движение, танци, спорт

От 15 до 20 год. – ЖЪЛТО – развитие на умствените способности, образование

От 20 до 40 год. – ЗЕЛЕНО – взаимоотношения, любов, деца

От 40 до 60 год. – СИНЬО – преход от действие към съзерцание

От 60 до 70 год. – ИНДИГО – осмисляне, постигане на цялостност

От 70 нагоре – ВИОЛЕТОВО – духовна визия – без ограничения

 

 
Цветовете на дъгата

Топли цветове:

Червено

Оранжево

Жълто

Неутрални цветове:

Зелено

Студени цветове:

Синьо

Индиго

Лилаво

 

 
Цветове и зодии

Това е един друг поглед към приложението на цветовете. Вижте цвета на вашата зодия и проверите как се чувствате в този цвят. Ако знаете вашия асцендент, тогава проверете и този втори по важност цвят за развитието на вашата личност и самочувствие. Опитайте влиянието и на останалите цветове, които се комбинират или контрастират с вашия цвят.

Възможно е през различните периоди от живота да имате различни любими цветове. Изследвайте тяхното значение и влияние върху вашето състояние и поведение.

 

Овен – Пурпурно Червено

Телец – Оранжево

Близнаци – Оранжево-Жълт

Рак – Чисто Зелен

Лъв – Жълто-Зелен

Дева – Чисто Жълт

Везни – Червено-Оранжев

Скорпион – Чисто Червен

Стрелец – Индиго

Козирог – Зеленикаво-Син

Водолей – Синьо-Зелен

Риби - Виолетов

 

 


Курсове за бременни

Банер

Календар

Юли 2018
П В С В П С С
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Последни събития

Няма събития

Анкета

Планирахте ли бремеността си?