Приложна астрология "Вега"
Банер
Банер

Последни статии


Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Кой е онлайн

В момента има 262 посетителя в сайта


Рефлексотерапия

МАСАЖ НА РЕФЛЕКТОРНИТЕ ЗОНИ НА ХОДИЛАТА

 

“Там, където са стъпалата ти, започва пътешествие, дълго хиляди ли.”*
Лао Дзъ
“Изворът на всяко лечение се намира в самите нас.”
древна мъдрост

 

Масажът на рефлекторните зони се базира на хилядолетния опит, че краката са огледален образ на човека. Като метод на естествена здравна профилактика масажът на рефлекторните зони на стъпалата и на ръцете е бил познат на много народи още от древността и се е предавал между отделните култури. Тази форма на лечение, вероятно е толкова стара, колкото и акупресурата и акупунктурата.

Съществуват сведения от времето на възникването на тези методи, според които те се прилагат успоредно с масажа на рефлекторните зони. По този начин се стига до предположението, че тази форма на масаж има около 6000-годишна история. Един от малкото документи, даващи представа за древноегипетската медицина, показва лечение на рефлекторните зони на ръката и стъпалото. Това е изображение на около 4200 години и се намира на гроба на лекар от Заккара в Египет. Надписът към изображението гласи следното: “Прави така, че да ми вдъхнеш здраве и благополучие, а след това се стреми да не ми причиниш болка.”

Много индиански племена познават отдавна методи, при които лечението не се насочва директно към болния орган, а се провежда, например, чрез масаж на стъпалото.

Масажът на рефлекторните зони се основава на представата за постоянно протичащата в тялото жизнена енергия. Масажът уравновесява потока на енергия и стимулира съпротивителните сили на организма. Енергийните блокади, които се изразяват в ежедневни страдания като например главоболие, болки в стомаха, болки в гърба или нервност, отслабват. Като активни и отговорни за своето здраве хора ние можем, посредством масажа на рефлекторните зони, да допринесем за своето здраве.

Масажът на рефлекторните зони произтича от опита, че жизнената енергия протича по определени магистрали на тялото и че тези енергийни възли могат да влияят върху функцията на различните части на тялото и органите. В здравия човек жизнената енергия протича безпрепятствено по тези магистрали и захранва всички области равномерно. Ако енергийният поток за известно време среща трудности при протичането си или бъде блокиран, здравето е в опасност. Масажът на рефлекторните зони може да ликвидира подобни затруднения и прегради и отново да установи нормалния ход на енергийната система. С масажа постигаме подобрено кръвно оросяване и регенерация на органите. Към областта на душевното причисляваме общото отпускане, уравновесяването и добрата форма към приятните и желаните въздействия. С това създаваме важни предпоставки за оздравителните процеси.

Предлагаме ви да правите един масаж седмично, ако искате да се грижите редовно за запазване на вашето добро здраве. Като основна препоръка за прилагането на масажа на рефлекторните зони за здравна профилактика може да послужи следното: три серии

масажи на година, при което една серия масажи обхваща около десет сеанса.

Пъленият масаж продължава средно един час. Една много по-дълга процедура крие опасността от прекомерното възбуждане на зоните, а при по-къса процедура възбудата често е твърде малка, за да може да разгърне съответната сила.

 

Кога не може да бъде прилаган масажът на рефлекторните зони ?

  • при тежки инфекции и заболявания с висока температура
  • при възпалителни процеси на венозната и лимфната система
  • при заболявания , за които е предписана операция
  • при тежки състояния на депресия
  • при силно разширени вени
  • при хора със сърдечен стимулатор

 

* ЛИ – китайска мярка за дължина, равна на 576 метра

 

 

Курсове за бременни

Банер

Календар

Юни 2018
П В С В П С С
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1

Последни събития

Няма събития

Анкета

Планирахте ли бремеността си?