Приложна астрология "Вега"
Банер
Банер

Последни статии


Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Кой е онлайн

В момента има 323 посетителя в сайта


Същността на жената

Философи и мъдреци трябва да коригират разбиранията и отношението си към жената. Те твърдят, че мозъкът на жената тежал по-малко, че чувствата ? били неустойчиви, че била глупава и т.н. Това е недопустимо! Жената ражда деца, с които поддържа цялото човечество и въпреки това я смятат за по-долностояща и по-глупава от мъжа. Жените са по-умни от мъжете, затова именно провидението им е поверило отглеждането на децата.
За да имате ясна представа за жената, вие не трябва да я разглеждате отделно, като единица, но я разглеждайте като същина, в нейната целокупност. Извадите ли женският принцип от живота, веднага ще дойде смъртта. Женският елемент или женският принцип е носител на живота. Този елемент е влязъл в Битието още при създаването му. Като знаете това, не отделяйте жената от живота, т.е. любовта от живота, тъй като тя е влязла в него още от момента на проявата му. Жената символизира любовта.
Днес ние виждаме жената в изопачена форма. С изопачаването на човешкия живот се е изопачила и жената. Днес под понятието жена разбираме нещо съвършено различно от първоначалното понятие. Под жена трябва да се разбира същество, което може да роди най-красивата форма, същество, което може да произведе най-голямата сила, същество, което може да изяви най-голямата интелигентност. След всичко това слушате нsкои хора да казват, че не искат да бъдат жени.
В човека-жена, лицето е по-открито, по-малко обрасло с косми, което показва по-голяма интелигентност, тъй като е обработена по-голяма повърхност. Лицето на човека-мъж, което е обрасло повече с косми, показва по-малко обработена площ. В такъв случай жената има повече ниви, лозя и тя отдава земя под наем. Мъжът няма достатъчно земя, вследствие на което отива като слуга при жената. Той обработва земята на жената и така си е присвоил правото да бъде господар. Днес мъжът работи отвън и заповядва, а жената работи отвътре. Всъщност истинската господарка е жената, не външно, а като принцип.
Съвременните хора трябва да изучават двете страни на любовта – външната, или мъжка, която е свързана със светлината и вътрешната, или женска, свързана с топлината. По този начин те ще разберат защо съществуват противоречия в живота. Мъжът е силен отвън, а жената – отвътре. Като знаете това, лесно може да разберете защо хората се търсят един други. Любовта носи топлина, а мъдростта – светлина. Който има светлина в себе си, той търси човек, у когото има топлина. И обратно – който има топлина в себе си, той търси човек, у когото има светлина. Това е необходимо, защото светлината не може да се разбере без топлината, нито топлината – без светлината.
Хората страдат, защото искат да бъдат щастливи едновременно и отвън, и отвътре. Мъжете искат да имат благата на жените и жените – благата на мъжете. Това не е възможно, тъй като и мъжът, и жената търсят по неправилен начин онова, което им липсва.
Мъжкият и женският полюс вървят всякога заедно. Дали те се изявяват външно или вътрешно в човека, това не е важно. Всеки мъж носи жената в себе си и всяка жена носи мъжа в себе си. Те не могат един без друг. Мъжът е стимул за жената, а жената – за мъжа. Отнемете ли жената от света, всяка култура ще изчезне. Отнемете ли мъжа, пак нямя да има култура. Под думите “мъж” и “жена” в широк смисъл разбирам ума и сърцето. Ум без сърце не може и сърце без ум не може. Те вървят всякога заедно и взаимно се допълват. 
Съществува следният важен закон – когато една жена обича един мъж, тя е в състояние да го повдигне. Обаче ако тя намрази един мъж, той ще свърши фатално. Има статистика, която показва, че всички издигнати морално и духовно хора имат до себе си добри жени, които обичат мъжете си и споделят техните убеждения. И обратно – всички жени, които не обичат мъжете си и не ги подкрепят, са помогнали за падението на мъжете си. Жената притежава силата да повдигне и да събори един мъж.
Ако между мъжа и жената няма хармония, те не могат да живеят добре. За да се разбират и хармонират, между тях трябва да има три допирни точки – на физическия свят, на духовния и на умствения. С други думи казано – те трябва да имат еднакво устроени тела, еднакви чувства и еднакви мисли. Това не значи, че трябва да се подчиняват напълно един на друг. Всеки от тях може да бъде самостоятелен, да мисли и чувства свободно, но да се разбират, да има помежду им единство и хармония. Мъжът трябва да се насърчава от жената, а жената – от мъжа, но всеки да запази своята самостоятелност. Велик може да стане само онзи, който се импулсира от някоя разумна, повдигната жена, т.е. от любовта. Например Гьоте, Милтън, Байрон и др. велики писатели са станали такива благодарение на въздействието, което им е оказала някоя жена.

Съчетал: Тонка Петрова
2.03.2006г.  Бургас

 

Курсове за бременни

Банер

Календар

Юли 2018
П В С В П С С
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Последни събития

Няма събития

Анкета

Планирахте ли бремеността си?