Приложна астрология "Вега"
Банер
Банер

Последни статии


Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Warning: Creating default object from empty value in /home/rodimech/public_html/modules/mod_latestnews/helper.php on line 109

Кой е онлайн

В момента има 317 посетителя в сайта


Библейският мит за жената

Когато създаде първия човек, Бог скри жената в Адам, да не би като излезе вън от него, да направи някаква пакост. Адам не се задоволи с това и пожела да има другарка, както всички животни и Бог задоволи желанието му. Той извади жената от него и я нарече Ева. Красива беше другарката на Адам.
Когато Адам видя Ева, извика: “Тази е плът от плътта ми и кост от костта ми!” Щом помисли така, той направи първата погрешка, тъй като не погледна на Ева като на Божие творение, дошла при него като другарка, а като на своя собственост. Какво означава думата “Ева”(от hawwa ивр. живот). Означава дъщеря на Йехова, на Бога (Яхве и Ева ивр. Yahweh и Hawwa). Днес всички хора поддържат мисълта, че Ева е произлязла от реброто на Адам. Това е детинско схващане. Бог е извадил две ребра от него като материал за създаване на жената. Това не значи, че Ева излязла от реброто на Адам.
За да направи човека, хиляди години са отнели на Бог, докато намери пръстта (от adama  ивр. земя), от която го е създал. Казват, че човек е направен от специфична червена пръст. Бог после видял, че тази пръст имала някакви недостатъци, не била много чиста. Затова после взел бяла пръст, от ребрата на човека, от която направил жената. Мъжът се сърди, тъй като е направен от червена пръст. Жената се страхува, защото е направена от бяла пръст. Червеният цвят е цвят на живота, а белият – цвят на чистотата. Жената разбрала това нещо криво и мъжът го разбрал криво, затова работите не вървят както трябва. Майката трябва да предаде на детето си чистота на ума, а бащата – онзи велик импулс за живот, да оценява великите блага на живота.
Жената е последното творение на Господ. Всяко последно творение е по-съвършено от предходните. Растенията и животните са сътворени преди човека и така той стои по-високо в еволюцията от тях. На същото основание и Ева стои по-високо от мъжа. Бог вдъхна на Адам жива душа, а на Ева интелигентност. Когато се твърди, че жената е само красива, но не и интелигентна – не е правилно. Тя е по-интелигентна от мъжа. Той е силен, може да се бори, но в него няма голяма философия. Казват, че мъжът е гениален, учен. Помнете: гений, велик човек не може да се роди от проста майка. Бащата може да е посредствен човек, но майката трябва да бъде умна и интелигентна. Понякога ако бащата е гениален, синът не излиза такъв. Бащите са слаби да предават гениалността си на децата. Майките могат да предават повече неща на синовете си, отколкото бащите. Гениалността се предава по женска линия, по линия на чувствата.
Соломон е казал, че сърцето на човека е изопачено. Той е относително прав, но не абсолютно. Сърцето, т.е. жената, е изопачено, защото е унижена, но това е временно положение. Защо е така, това е друг въпрос. Аз разглеждам жената като полюс. Първоначално, когато Бог създал жената, тя била съвсем различна от сегашната. Съществува една жена, която не е нито като тази на земята, нито като тази в рая. Тази, която познаваме е само отглас, отражение на възвишената, на благородната жена. И в това отношение любовта е само външно отражение на тази жена. Любовта се проявява само там, където е жената. Отсъства ли женският принцип в човека, отсъства и любовта. Ако хората разбираха какво нещо е жената като принцип и ако я поставеха на мястото ?, светът моментално би се повдигнал.

Съчетал: Тонка Петрова
2.03.2006г.  Бургас

 

Курсове за бременни

Банер

Календар

Юли 2018
П В С В П С С
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Последни събития

Няма събития

Анкета

Планирахте ли бремеността си?